Sustainability, security en kwaliteit zijn geen beperkingen voor uw succes, maar een kans!
Drie duurzame verbeteringen voor je bedrijf
Drie duurzame verbeteringen voor je bedrijf

Drie duurzame verbeteringen voor je bedrijf

Waar moet je beginnen met verduurzamen van je bedrijf? De energie rekening, het wagenpark, het pand? Als je echt circulair wilt ondernemen zijn er grote en kleine stappen op weg naar een circulaire bedrijfsvoering. In ons nieuwste blog drie kleine stappen die je direct kunt nemen op weg naar een circulair bedrijf.

Tip 1: Bedrijfskleding

Wist je dat steeds meer bedrijfskleding van gerecycled of te recyclen materialen worden gemaakt? Daarvoor moet je wel goed opletten, niet alles met een “groene sticker” is daadwerkelijk duurzaam gemaakt, maar bijvoorbeeld de kleding van Tricorp wel! Deze kun je door resellers volledig laten customizen met je logo, je bedrijfskleuren en je hebt er meteen een goed verhaal bij voor je medewerkers. Let bij het kopen van bedrijfskleding op de samenstelling van de kleding. 100% katoen is 100% te recyclen. Voeg er een spatje poly-latijnse-term-stof aan toe en het kan meteen mee in de downcyclus van matras vulling en isolatiemateriaal. Downcycling is niet echt recycling, zoals het woord al zegt. Het is beter dan op de afvalberg gooien, maar het is pas echt circulair als bedrijfskleding volledig opnieuw kan worden ingezet voor nieuwe kleding.

Tip 2: Toiletpapier

Wist je dat er DAGELIJKS! 27.000 bomen worden gekapt voor de productie van toiletpapier? Dat is toch belachelijk! Bedrijven doen hier een grote bijdrage aan, zeker nu mensen weer terug naar kantoor komen. Verander je inkoopgedrag en start met The Good Roll. 100% gerecycled of van bamboe gemaakt papier. Het is een sociale onderneming dus je bent direct maatschappelijk verantwoorder aan het ondernemen.

Tip 3: Creëer inzicht

De start van elke duurzame verandering voor je bedrijf is inzicht en overzicht. Waar zitten de kansen om snel duurzamer te worden en hoe kan jouw bedrijfsvoering omschakelen naar circulair? Meten is weten zeggen wij, dus wacht niet langer en laat ons jouw onderneming Circulair Perspectief geven. Dit is de start van jouw transitie naar volledig circulair ondernemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.