Sustainability, security en kwaliteit zijn geen beperkingen voor uw succes, maar een kans!
Circulariteit in de IT: Editie Zomer 2023
Circulariteit in de IT: Editie Zomer 2023

Circulariteit in de IT: Editie Zomer 2023

De onzichtbare kostenpost van online of digitaal. Het lijkt of de de cloud iets ongrijpbaars is en of online werken of online consumeren minder van de aarde vraagt dan naar kantoor of een winkel gaan. Niets is minder waar.

Geïnspireerd door het boek World Wide Waste van Gerry McGovern, besteden we de komende zomer weer een viertal blogs aan Circulariteit in de IT. De volgende onderwerpen gaan we uitwerken om je aan het denken (en hopelijk aan de actie) te zetten.

  1. Energie van online is onzichtbaar voor bedrijven en consumenten. De werkelijke kosten zijn voor de planeet.
  2. Data. We verzamelen meer en meer data en we gooien nooit iets weg. Data is niet ongrijpbaar, het staat niet in een cloud, het staat in machines in enorme gebouwen enorm veel energie te slurpen.
  3. Gratis is niet gratis, er wordt altijd ergens een rekening betaald. Voor niets gaat de zon op, maar online…. Is niets werkelijk gratis.
  4. Online Afval. Iedereen kan zien dat er met de lifecycle van computersystemen iets mis is, de hoeveelheid materialen die niet (kunnen)worden gerecycled neemt jaarlijks exponentieel toe. Er is echter ook nog online afval, digitaal afval dat we niet zien, maar wel iets aan zouden moeten doen.

Na het lezen behoefte om te sparren wat de mogelijkheden zijn voor jouw bedrijf om te verduurzamen? Neem contact met ons op. We komen graag, vrijblijvend langs!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.