Sustainability, security en kwaliteit zijn geen beperkingen voor uw succes, maar een kans!
Circular Control: Uitbesteden van Sustainability Management
Circular Control: Uitbesteden van Sustainability Management

Circular Control: Uitbesteden van Sustainability Management

Met onze Circular Control propositie willen wij organisaties optimaal ondersteunen bij de route naar circulariteit. Wij geloven dat elke onderneming circulair kan zijn. Dit kan wellicht niet morgen, maar we kunnen er wel morgen aan beginnen! Interesse? Neem contact op, dan verkennen we de mogelijkheden!

Waarom uitbesteden?

Niet alle ondernemingen kunnen een sustainability- of duurzaamheidsteam in dienst nemen, je onderneming is waarschijnlijk goed in het produceren van producten of diensten die hier niet direct iets mee te maken hebben. Daarvoor is onze dienst ideaal, we nemen het sustainability management uit handen, ondersteunen uw organisatie in het verbeteren en we rapporteren (desgewenst compliant aan de CSRD) namens uw organisatie over uw vorderingen.

De business case is snel gemaakt, met onze aanpak kunt u al het eerste jaar besparen op uitstoot en kosten!

Wat krijgt u?

Afhankelijk van uw ambitie met duurzaamheid bepalen we een strategie om die ambitie werkelijkheid te maken. Daarna doen we een assessment om te bepalen hoe ver uw onderneming van uw ambitie af staat en volgt een plan. De voortgang op het plan en eventuele aanvullende projecten worden door ons bijgehouden en hierover ontvangt u elk kwartaal een rapportage. Na een jaar volgt een jaarverslag, dat u kunt gebruiken bij uw financiƫle verslaglegging. Natuurlijk is ons team ook beschikbaar om vragen uit uw onderneming te beantwoorden zodat alle initiatieven zo duurzaam mogelijk kunnen zijn.

Hoe werkt dat?

Circular Control implementeert een management systeem in uw organisatie waarmee uw organisatie controle krijgt over duurzaamheid (governance). We doen dit allemaal samen met uw organisatie, u bent in controle! We zorgen voor interpretatie van bestaande datastromen. Getallen en percentages betekenen niets zonder context, dat geven wij. We beantwoorden vragen van uw organisatie bij initiatieven of innovaties waarin duurzaamheid moet worden meegenomen en zorgen tevens dat hierbij direct bruikbare (nieuwe) datastromen komen die we kunnen gebruiken bij de rapportage. Onze ambitie is om elke organisatie circulair(der) te laten worden, dit gaat stap voor stap en u bepaalt het tempo.

Wij gaan uit van 4 ambitieniveaus die ondernemingen hebben bij het implementeren van duurzaamheid:

  1. Compliance. Je wilt voldoen aan bepaalde standaarden, maar hebt verder geen behoefte om meer te doen met het onderwerp. Dit is het laagste ambitieniveau, maar een uitstekend begin voor besparingen.
  2. Gebruiken van data om duurzaamheid aantoonbaar te maken. Productiebedrijven hebben veel data tot hun beschikking. Door hier vanuit de context van duurzaamheid/circulariteit naar te kijken kan heel feitelijk verbetering worden gerealiseerd.
  3. Gebruiken van duurzaamheid(principes) om waarde toe te voegen aan bestaande bedrijfsvoering. Het heeft voordelen om uw bedrijf (aantoonbaar) de duurzaamste in de sector te laten zijn of om aanvullende producten te ontwikkelen die circulair of duurzaam zijn.
  4. Leider in duurzaamheid. Bedrijven die duurzaamheid als kernwaarde adopteren, hebben het hoogste ambitieniveau voor duurzaamheid. Binnen het model dat wij gebruiken is dit het ambitieniveau dat uitkomt op circulair ondernemen.

Hebt u na het lezen van dit artikel een idee van uw ambities met duurzaamheid en wilt u samenwerking onderzoeken?

Neem dan contact op, dan gaan we snel een kop koffie drinken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.